“Stichting Vrije Lekpoort is een enthousiaste groep vrijwilligers die werkt aan het bedenken, initiëren en uiteindelijk realiseren van sociaal –…

Fort bij Asperen is een prachtig en inspirerend torenfort dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse waterlinie. Ons educatieprogramma daagt leerlingen uit en zet ze aan het denken.

Op het fort staat de geschiedenis, haar bewoners en de omgeving centraal.

Majestueus aan de rivier de Linge ligt het Hofje van Mevrouw van Aerden. Het is gezichtsbepalend voor Leerdam en met wat fantasie de Leerdamse Sacré Coeur te noemen.

Al sinds de uitvinding van de speelkaart worden kaarten gebruikt om ermee te spelen. Ieder kaartspel met eigen spelregels en gebruiken. Ook vind je in het museum veel bijzondere voorwerpen rondom het kaartspel. Vanwege de grote populariteit van kaartspelen als Bridge, Whist en Poker maakten fabrikanten namelijk al snel van alles dat je bij het spel kon gebruiken.

In een prachtig monumentaal pand in het hart van Vianen ontsluit Stedelijk Museum Vianen het erfgoed uit de regio via originele en relevante tentoonstellingen. Daarnaast is het een culturele ontmoetingsplaats, waarbij zij de bezoeker op levendige wijze in contact brengt met hedendaagse kunstenaars, musici, historici, en hun werk.

Het Nationaal Glasmuseum is dé glazen schatkamer van Nederland. Er zijn altijd verschillende tentoonstellingen te zien over glas in de breedste zin van het woord