Cultuurzoekers

Cultuurzoekers

Bij het programma Cultuurzoekers ontdekken leerlingen hun lokale culturele en/of erfgoedomgeving en leren daar betekenis aan te geven. Per groep kan een keuze gemaakt uit twee programma’s: Erfgoed en Cultuur.

Je hoeft niet zelf lesmateriaal te ontwikkelen en afspraken met uitvoerders te maken. Dat doet Kunst Centraal, samen met Bindkracht VHL en Landschap Erfgoed Utrecht. Dat wil niet zeggen dat je niet mag meedenken. Ieder jaar organiseren wij een bijeenkomst van de culturele commissie om wensen te inventariseren.

Kunst Centraal en de cultuurcoaches van Bindkracht VHL ontwikkelen bij elke activiteit lesmateriaal. Dit lesmateriaal komt in de loop van het jaar beschikbaar op de website van Kunst centraal. Vanaf 4-6 weken voor de activiteit is het lesmateriaal daar in te zien. Bij een aantal activiteiten hoort ook een leerlingensite, waar ouders op kunnen zien waar hun kind op school mee bezig is.

De website ‘Verder zoeken naar sporen in Vijfheerenlanden’, met erfgoedlessen in Alblasserwaard Vijfheerenlanden is in combinatie met dit programma.

Voor schooljaar 2022-2024 kan de school zich aanmelden bij de cultuurcoaches.

 ErfgoedCultuur
1-2Een koffer vol verhalenZooi! Mooi?
3-4NAT! erfgoedVoor het eerst
5-6Langs de LimesBij jou en bij mij
7-8Droge voeten in KinderdijkLandschappen met stijl

Kosten: € 2,90 per leerling.