Maatwerk

Maatwerk

Voor de BSO leveren de cultuurcoaches ook maatwerk. Zij ontwikkelen dan naar wens van de BSO een workshop, die de cultuurcoaches zelf op locatie geven. Het zijn korte workshops van ca. 30 minuten, die in de middag na schooltijd gegeven kunnen worden. Desgewenst wordt een kunst- of cultuuraanbieder bij dit proces betrokken.

De workshop ‘Koekje erbij?’, die de cultuurcoaches de afgelopen periode bij de verschillende locaties hebben gegeven of binnenkort nog gaan geven, is een voorbeeld van maatwerk. De wens was om de kinderen te laten kennis maken met de musea die er zijn in de regio. In het Nationaal Glasmuseum liep op dat moment de tentoonstelling ‘Koekje erbij?’ over een glazen koekjesdoos. Hoe mooi is het dan om samen met de kinderen deze glazen koekjesdoos te bekijken, een koekjesproeverij te doen en droomkoekjes te maken met gekleurde bijenwas.

Wij hopen dat de kinderen op een gelijksoortige manier de komende periode kennis kunnen maken met de andere musea die onze regio rijk is. Mocht je deze wens ook hebben, laat dit dan weten aan de cultuurcoaches.