Terug
OBS De Springplank, Meerkerk

OBS De Springplank, Meerkerk

Obs de Springplank, voor een sterke basis en meer…

Ons belangrijkste uitgangspunt is, dat kinderen veel leren en bovendien met plezier naar school gaan. Wij willen de ontwikkeling van de zelfstandige leerhouding van ieder kind op een zo hoog mogelijk niveau brengen.

We maken ons samen met kinderen sterk voor een fijn schoolklimaat. Hierbij horen voor ons een aantal kernwaarden, waarden waar we dagelijks mee bezig zijn.

Het fijne schoolklimaat waaraan wij werken op de Springplank en wat we ook zo ontzettend belangrijk vinden, vatten we samen in één woord. Een woord waarvan iedereen weet: Zó gedragen de juffen, kinderen en ouders van de Springplank zich. Een woord dat in één keer onze belangrijkste waardes duidelijk maakt:

S.T.O.E.R.
Op de Springplank gedragen wij ons STOER: Samen maken we de school (en de maatschappij!), we zijn Trots op wie we zijn, mogen Onszelf zijn, zijn Eerlijk en hebben Respect voor elkaar.

Daarnaast vinden wij het heel belangrijk om de kinderen de basisvaardigheden lezen, taal en rekenen heel goed aan te leren. Dat is de sterke fundering voor de rest van de schoolcarrière. Landelijk gezien scoren we op deze onderdelen boven het gemiddelde. Wij willen bij alle kinderen ’eruit te halen wat erin zit’.

Wij werken aan een goede sfeer in de groepen en willen ieder kind tegemoet komen in zijn persoonlijke ontwikkeling. We zorgen met elkaar en voor elkaar voor goed onderwijs, een fijne sfeer op school en een veilige plek en alle kansen. Samen doen we het en staan we sterk. Onze slogan is niet voor niets: ‘obs de Springplank voor een sterke basis en meer…’