Terug
Kindcentrum Werelds, Vianen

Kindcentrum Werelds, Vianen

Jenaplanschool Werelds is een openbare school waar ieder kind welkom is, ongeacht zijn- of haar maatschappelijke, culturele of levensbeschouwelijke achtergronden. Op school creëren wij een veilige omgeving waar iedereen respect heeft voor de verschillen die er zijn tussen mensen onderling en kijken we met interesse om ons heen.

Onze school is een leef- en leergemeenschap. Op onze school kennen we elkaar en kijken we naar elkaar om. Deze verbondenheid zorgt voor een prettige omgeving van waaruit kinderen zich kunnen ontwikkelen. Wij willen graag dat kinderen zich ontwikkelen tot mensen die van betekenis zijn voor zichzelf en voor anderen. Wij geloven dat je juist in contact met anderen jezelf en de wereld leert begrijpen. Als een kind ontdekt wat echt belangrijk is voor hem of haar, kan het kind ook keuzes maken die goed passen.

Dit betekent dat kinderen bij ons op school:

  • Zichzelf mogen ontdekken: wie ben ik, waar ben ik goed in, wat wil ik nog leren?
  • Medeverantwoordelijk zijn voor hun eigen gedrag en leerproces: wat zeg ik, wat doe ik, welke doelen heb ik, kan ik een planning maken en me daaraan houden, kan ik iets maken/creëren, kan ik iets presenteren?
  • Leren omgaan met elkaar: hoe maak ik een ander iets duidelijk, hoe werk ik met anderen samen?
  • Leren dat zij van betekenis kunnen zijn voor zichzelf, anderen en voor de wereld: zij leren ondernemen, onderzoeken en verantwoording afleggen.

Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, respect, socialiteit en creativiteit staan centraal.