Museum van het Kaartspel & Bridge Museum

Museum van het Kaartspel & Bridge Museum

Al sinds de uitvinding van de speelkaart worden kaarten gebruikt om ermee te spelen. Ieder kaartspel met eigen spelregels en gebruiken. Zo vroeg Lord Sandwich om een gemakkelijke lunch die hij aan de kaarttafel kon nuttigen: de sandwich werd uitgevonden! De museummedewerkers weten je nog veel meer van dit soort leuke, bijzondere weetjes en verhalen te vertellen! Zoals het verhaal over een kaartdoos dat van een zinkend oorlogsschip werd gered.

Ook vind je in het museum veel bijzondere voorwerpen rondom het kaartspel. Vanwege de grote populariteit van kaartspelen als Bridge, Whist en Poker maakten fabrikanten namelijk al snel van alles dat je bij het spel kon gebruiken. Troefaanwijzers bijvoorbeeld. Of ze zetten kaartsymbolen op voorwerpen, van vingerhoedjes, sieraden en stropdassen tot complete serviezen. En wat dacht je van bridgelucifers, bridgezeep, bridgekoffie of... bridgekroepoek?

Ga je met de auto naar dit leuke museum? Zet dan je navigatie op Zuster JC Croonhof, Leerdam. Daar kun ook je meteen parkeren.Informatie

Watertorenlaan 25
4141HT Leerdam
0345631799
info@bridgemuseum.nl