Chr. Showkorps De Bazuin Leerdam

Chr. Showkorps De Bazuin Leerdam

Chr. Muziekvereniging De Bazuin is een Leerdamse muziekvereniging die bestaat uit een Showkorps, jeugdkorps Jong Bazuin en leerlingen in het MusicKids programma. De muzikale basis wordt gelegd in onze eigen muziekopleiding.

Al bijna 100 jaar verzorgt de vereniging optredens tijdens streetparades, taptoes en optochten in binnen- en buitenland. Een bijzondere plek nemen de optredens in Leerdam in. Als enige Leerdamse muziekvereniging die nog lopend optredens verzorgt,  is De Bazuin een graag geziene vereniging op Koningsdag, de jaarlijkse Glasstadmars, Avond4Daagse en diverse andere lokale evenementen. Het Showkorps treedt door heel het land op tijdens taptoes en streetparades.

Door de unieke bezetting met jachthoorns, een kopergroep bestaande uit cornetten, baritons en sousafoon, een fluitsectie en slagwerk heeft het korps een eigen sound ontwikkeld binnen de bestaande jachthoornkorpsen. We hebben bewust niet de overstap gemaakt naar een drumfanfare bezetting, maar willen onder leiding van dirigent Peter Smits blijven laten zien en horen wat de muzikale mogelijkheden van een jachthoornkorps zijn. Tijdens marsoptredens worden traditionele jachthoornmarsen afgewisseld met moderne marsen en slagwerknummers.

Informatie

p/a Laantje van Van Iperen 46
4142 ES
0655125692
info@debazuinleerdam.nl

www.debazuinleerdam.nl