Laden Evenementen Terug
Nieuwsbrief Scholen

Nieuwsbrief Scholen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennismakingstraining procesgerichte didactiek
In deze workshop (van 1,5 – 2 uur) krijg je concrete handvatten om een creatieve les te geven waarbij het eindproduct níet vaststaat. Je maakt kennis met procesgerichte didactiek en de vier stappen van het creatieve proces. Door de focus te verleggen van het eindproduct naar het maakproces help je kinderen om hun eigenheid en creativiteit te ontwikkelen. Je gaat vooral aan de slag met beeldende kunst, maar het creatieve proces is ook een goede basis voor andere kunstvakken. Na deze workshop herken je de stappen van het creatieve proces en kun je die toepassen in je eigen les.

Bij voldoende interesse gaan we een training organiseren voor de leerkrachten van alle scholen in gemeente Vijfheerenlanden. Daarnaast kun je deze training ook volgen met het hele team bijv. tijdens een studiedag.

Swingen met Senioren
Ter inventarisatie zouden we graag willen weten welke scholen er eventueel geïnteresseerd zijn in het nieuwe project “Swingen met Senioren”. Met dit project willen we de leerlingen graag in contact brengen met senioren van de plaatselijke verzorgingshuizen. De leerlingen studeren onder begeleiding van een muziekdocent een aantal liedjes in en treden hiermee op voor de lokale senioren. Dit project staat in de kinderschoenen, dus er is ook nog ruimte voor eigen inbreng. Voor nu zouden we graag willen weten welke scholen het leuk zouden vinden om hieraan deel te nemen.

Museumbezoek
Onlangs hebben de cultuurcoaches een bezoek gebracht aan Wereldmuseum Amsterdam en Wereldmuseum Leiden. Wij hebben ons laten informeren over inclusiviteit en diversiteit en hebben een workshop Chinese kalligrafie gevolgd. Wij zijn zo enthousiast, dat we jullie teams ook een kans willen geven om een van deze musea te bezoeken om geïnspireerd te raken. Vink deze optie vooral aan als jullie meer willen horen over de mogelijkheden!

ICT-apparaten
Voor de programmering van Cultuurzoeker werken BindkrachtVHL en Kunst Centraal nauw samen. Voor de ontwikkeling van nieuwe projecten en programmering voor Cultuurzoekers in de toekomst willen we graag weten of jullie school gebruik maakt van ICT-apparaten.

 

Voor eventuele deelnemers is de bovenstaande training en het museumbezoek kosten vrij. 

 

Registraties zijn gesloten voor dit evenement.

6 december 2023 - 8 januari 2024