Laden Evenementen Terug
Doe mee!

*EXTRA* Maak je eigen straat | groep 5-6-7-8 | Leerdam

  • Dit evenement is voorbij.

*EXTRA WORKSHOP*

In samenwerking met het Stedelijk Museum Vianen organiseren wij deze extra workshop in de kerstvakantie!

T/m 18 februari is de tentoonstelling Ina Boudier-Bakker – De Straat 100 jaar te zien in het museum. Honderd jaar geleden verscheen De Straat van schrijfster Ina Boudier-Bakker (1875-1966). Deze novelle geeft een prachtig tijdsbeeld van de stad Vianen rond 1920.

Beeldend kunstenaar Tom van Campenhout is gevraagd een workshop te ontwikkelen in het kader van deze tentoonstelling voor de kinderen in Vijfheerenlanden. Onder zijn leiding maak je in een aantal stappen een ministraat-beeld met oude huizen. Dit straatbeeld kun je thuis nog een kleurtje geven en dan op een mooi plekje neerzetten. Je tekent je ontwerp op het blok en je zaagt de straat uit. Hierna kun je met andere stukken ramen en deuren maken. Gebruik een zwarte stift om de ramen en deuren bij te werken.

Op 12 januari om 16.00 uur is er een feestelijke bekendmaking in Stedelijk Museum Vianen. Welke beelden zullen, gedurende de expositie van Ina, tentoongesteld worden in het museum en welke in de glazen kubussen in Leerdam? Als je meedoet aan deze workshop, zet deze datum dan alvast in de agenda!

Neem ook eens een kijkje op de website van Tom van Campenhout.

Wanneer de inschrijvingen vol zijn, maar je toch erg graag wilt, mail dan naar a.vandelft@bindkrachtvhl.nl. Je wordt dan op de reservelijst geplaatst.

Registraties zijn gesloten voor dit evenement.

4 januari @ 14:00 - 15:00

Gratis