Terug
Thema-avond | de Leerdamse glasfabrieken

Thema-avond | de Leerdamse glasfabrieken

De Historische Vereniging Leerdam organiseert weer een thema-avond met foto’s uit de Beeldbank van de vereniging, in de Bibliotheek Leerdam.

Het thema is deze keer: de Leerdamse glasfabrieken.

Al meer dan 250 jaar wordt onafgebroken glas in Leerdam geproduceerd. De gebroeders Pelgram stichtten in 1765 in Leerdam de eerste fabriek. Hoe kwamen ze in Leerdam verzeild? Wat werd er geproduceerd? Wat zij nooit hebben geweten, is dat dit bedrijf later uit zou groeien tot de toonaangevende glasfabriek in de wereld die tot op de dag van vandaag miljoenen flessen en glazen produceert.

Donderdag 20 oktober vertelt Ton van Kooten u op een levendige en inspirerende manier het complete verhaal. Van de start tot heden ten dage. Over de overnames en de moordende concurrentie. Over de kunstnijverheid van directeur Cochius tot de concentratie van glasfabrieken door de NV Vereenigde Glasfabrieken in Nederland in de eerste helft van de twintigste eeuw. Dit alles voorzien van prachtige foto’s van de rijke historie van de fabriek. Na afloop heeft de glasindustrie voor u geen geheimen meer.

Ton van Kooten (1970) is bestuurslid van onze vereniging, werkt sinds 1987 op de Leerdamse glasfabriek als logistiek manager en wil u het verhaal over de Leerdamse glafabieken graag vertellen.

De foto’s die u te zien krijgt zijn een selectie uit de ruim 14.000 foto’s die in onze Beeldbank staan.

Medewerking aan deze avond wordt verleend door de Bibliotheek Lek&IJssel en de vrijwilligers van de Werkgroep  Beeldbeheer.
Zij zorgen voor de techniek en de (gratis) koffie en thee in de pauze.

Tijdens de pauze is er ook gelegenheid tot de aanschaf van onze publicaties en kunt u zich aanmelden als lid van onze vereniging.

Wij zien u graag in  de Bibliotheek  Leerdam, Dokter Reilinghplein 3, 4141 DA Leerdam, aanvang 20.00 uur.
Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Toegang is gratis, maar vanwege het aantal beschikbare plaatsen verzoeken wij u zich voor deze avond aan te melden. Dit kan via e-mail naar Annette Blom.  
En heeft u last van Corona gerelateerde klachten? Blijft u dan thuis.