Terug

Cursus filmmaken

Op eigen kracht ontwikkelen

Er wordt gezegd dat iedereen een verhalenverteller in zich heeft. Ik ga nog een stap verder en beweer dat iedereen een cineaste – filmmaker – in zich heeft. Als je twijfelt, kom dan naar de filmcursus hier in Lekpoort en probeer het!

Je hebt niets nodig behalve in jezelf te geloven; de moed hebben om je ideeën te uiten en bereid zijn om enkele hoofdregels te leren in mijn les in visuele taal. En natuurlijk je mobiele telefoon als camera!

Waarom deze cursus ‘Zelfportret’ heet?

Het meest intieme gevoel ontstaat wanneer een verhalenverteller vertelt over zijn of haar directe ervaring. Je zal creatiever zijn als je over jezelf praat of over wat met je verband houdt.

In mijn filmcursus maak je dus geen film met een onderwerp buiten jou en je leven. Je bent vrij om een documentaire of een fictie te maken, maar het onderwerp moet iets met jou als maker ervan te maken hebben. Daarom heet het Zelfportret, of met andere woorden: Mijn Eigen Verhaal.

Reza Allamehzadeh

Filmmaker

Wat, waar, wanneer:

De cursus is gratis en wordt gegeven in het Engels door de internationale filmmaker Reza Allamehzadeh. In 4 avonden wordt de basis van Visual Language doorgenomen waarmee de cursisten een goed begrip krijgen van de manier waarop een regisseur zijn creatieve plannen vorm kan geven zodat cameramensen en acteurs weten wat er van hen verwacht wordt. Daarna gaat iedere leerling aan de slag met een zelf bedacht persoonlijk verhaal door dit uit te werken in een floorplan en story board. Tenslotte zal iedereen een film opgenomen en samen met de docent editen. Op de laatste dag worden de films aan familie en vrienden gepresenteerd.

Planning

  • thursday march 2nd 19:00 – 21:00 class room explanation of Visual Language
  • thursday march 9th 19:00 – 21:00  class room explanation of Visual Language
  • thursday march 16th 19:00 – 21:00 class room explanation of Visual Language
  • thursday march 23rd 19:00 – 21:00 class room explanation of Visual Language
  • thursday march 30th 19:00 – 21:00 pitching story for film of 2 – 5 minutes
  • thursday april 6th 19:00 – 21:00 detailing floorplan en story board
  • 3 weeks to shoot footage
  • 3 weeks to plan 2 appointments to edit together with Reza
  • thursday may 25th final presentation of movies

Geef je op door een mail te sturen naar info@vrijelekpoort.nl