Optreden internationale topartiesten in Schoonrewoerd
Namens de organisatie die belangeloos is in handen van Akkie en Hans Langerak met ondersteuning van Ad de Jong als een soort van Senior Advisor kondigen wij u het volgende aan.
Benefiet concert voor Ukraine en lokale opvang met optredens van internationale topartiesten in Schoonrewoerd
Datum: 23 april
Locatie: Gereformeerde Kerk van Schoonrewoerd, Dorpstraat 48 te Schoonrewoerd, die belangeloos haar faciliteiten beschikbaar stelt maar verder niets van doen heeft met de organisatie.
Tijd: De voorstelling begint om 20:00 uur en de zaal gaat open om 19:15 uur.
De artiesten doen mee voor een vergoeding van onkosten waarbij het reizen voor hen gemakkelijk en kosteloos is.
Benefiet concert voor Ukraine en lokale opvang
Optreden internationale topartiesten in Schoonrewoerd
Maya Fridman op cello
Marion von Tizler op piano
Maya Fridman, regelmatig te horen op radio en TV en op de podia van de bekende theaters in binnen en buitenland zoals Het Concert Gebouw, De Doelen, Tivoli en ook recent in Leipzig, is binnenkort met eigen ogen en oren te zien en te horen Schoonrewoerd. En dat mag gerust bijzonder genoemd worden. De cello is een prachtig instrument, al wordt dat niet alom beseft. Om er ten volle van te genieten moet de weergave goed zijn, over de mobiele telefoon of uit een simpel luidsprekertje komt hij niet tot zijn recht . Live, zoals hier, is dit instrument indrukwekkend mooi, is zo rijk aan klanken variërend van zacht lieflijk tot een donker grommen. Maya beheerst het instrument smetteloos en speelt avontuurlijk en haar spel ontroert en troost. Naast haar virtuoos spel heeft Maya ook een prachtige stem en deze combinatie van zang en cello is wondermooi. Nu is de cello, nu is Maya, live te horen vlak bij om de hoek als het ware en ook nog eens voor een goed doel. Pak deze kans en kom er van genieten! Laten we er iets moois van maken waar we fijn op kunnen terugkijken.
Marion von Tizler is misschien wat minder bekend maar daarom niet minder getalenteerd en boeiend. Zij brengt de piano prachtig en met veel gevoel en dynamiek tot leven. Bovendien zijn ze goed op elkaar ingespeeld. De komst van dit professionele duo biedt u een unieke kans op live muziekbeleving op niveau. Nogmaals, pak uw kans en geniet, sluit uw ogen en laat u wegvoeren en …. kom daarbij in saamhorigheid doneren aan het goede doel om deze vreselijke door Poetin veroorzaakte ellende wat te verzachten voor Ukrainers.!
Het concert is op 23 april van dit jaar en wordt gegeven in de Gereformeerde Kerk van Schoonrewoerd, Dorpstraat 48, die belangeloos haar faciliteiten beschikbaar stelt maar verder niets van doen heeft met de organisatie. De voorstelling begint om 20:00 uur en de zaal gaat open om 19:15 uur. De netto opbrengst gaat voor 50% naar Giro 555, de andere 50% gaat naar de opvang van ca. 25 vluchtelingen in de (voorheen) leegstaande pastorie van de Hervormde Kerk. Maya en Marion spelen hun meesterwerk “10 Songs of Change”, gecomponeerd door Marion waarbij ze inspiratie vond in het Chinese boek van wijsheid “I Tsjing”, mogelijk het oudste boek op onze planeet. Daarnaast zal Maya nog een paar werken ten gehore brengen. Het ligt nog niet precies vast, er wordt nog gesproken en kunstenaars moeten ook wat vrijheid behouden hun eigen keuzes te maken. Programma blad met informatie is bij de voorstelling beschikbaar.
Entreeprijzen, voor dit goede doel mag u die zelf bepalen vanaf een minimum. We willen de mogelijkheid open houden dit evenement voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te houden, het moet niet een elitezaak zijn. Daarom is er een minimum van 12,50€ per persoon , de volgende stappen zijn dan 16,- ; 20,- ; 25,- ; en 30,- of 30,- plus. U kiest!
Inbegrepen in deze prijzen zijn een kopje koffie of thee bij binnenkomst en een consumptie na afloop, met waarschijnlijk de mogelijkheid de artiesten te ontmoeten.
Reserveren via een email naar: mayacello0423@gmail.com
Of bel naar : 0620601235 – Hans of 0657583720 – Akkie
De organisatie is belangeloos in handen van Akkie en Hans Langerak met ondersteuning van Ad de Jong, Dorpswinkel, als een soort van Senior Advisor. De artiesten doen mee voor een vergoeding van onkosten waarbij het reizen voor hen gemakkelijk en kosteloos is.
Maya en Marion zijn beslist niet de eerste de besten, het zijn artiesten van niveau. Maya is een virtuoos op de cello. Geboren in Moscow, ze begon op haar zesde cello te spelen en werd daar gezien als wonderkind. Op haar 21ste kwam ze naar Amsterdam om haar talenten verder te ontplooien en slaagde cum laude voor haar master aan het conservatorium. Ze ontving diverse prijzen, zoals in 2013 de prijs voor Beste Muzikant bij de Grote Prijs van Nederland. Een van haar CD’s werd in 2019 door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de beste 40 CD’s van het jaar. Het Amerikaanse muziektijdschrift “The absolute sound” noemde een van haar opnames “het beste ooit gehoord op het gebied van kamermuziek over de afgelopen 20 jaar”. Ze heeft inmiddels 6 CD’s uitgebracht en werkt nu aan filmmuziek. Ze valt onder het label TRPTK uit Utrecht dat zich focust op opnames van hoge muzikale kwaliteit. Maya bouwde hier vriendschappen en samenwerkingsverbanden op en Nederland bevalt haar, zodoende is ze hier na haar studie gebleven.
Marion, geboren in Oostenrijk, studeerde ook aan het conservatorium in Amsterdam en is ook blijven hangen en woont hier inmiddels een 25 jaar. Ze is een intrigerende musicus die bijzonder goed totaal verschillende stijlen kan samenvoegen in een verassende en originele stijl. Wereldwijd werkt ze samen met muzikanten, choreografen en filmmakers om muziek te componeren en te spelen met haar eigen groepen. Haar projecten heten fascinerend, verbazingwekkend en toch toegankelijk te zijn. Ook zij won diverse prijzen, heeft haar eigen “Het Marion von Tizler Ensemble” en bracht diverse CD’s uit. Ze componeerde onder meer voor het Radio Symphony Orkest van de Westdeutsche Rundfunk in Keulen en voor de stad Amsterdam. Haar stuk “Die Verlassene Stadt” is een orkestraal werk dat werd uitgevoerd door het VU kamerorkest voor hun 20ste verjaardag en ging in première in Amsterdam in 2012. Het is opgedragen aan de slachtoffers van de Chernobyl ramp en zo is de cirkel weer een beetje rond, zijn we weer bij Ukraine aangeland.
Het organisatiecomité streeft uiteraard naar een grote opkomst met tellend resultaat en rekent daarbij op uw steun mee te doen, zegt het voort. Voor voldoende opbrengst wordt de entreeprijs in zulke gevallen vaak hoog gelegd en wordt het een zaak voor de elite, dat wilden we per se voorkomen en besloten ons energiek op sponsering te richten. We realiseerden ons wel niet de enige te zijn en dit een pittige opgave zou worden. Wel, het koste soms flink inspanning, een enkeling weigerde maar daar tegenover werd er ook gemakkelijk en spontaan gedoneerd. De opbrengst is goed en hartverwarmend. Laat dit niet uw motivatie wegnemen bij te dragen via de entreegelden, er is nog een flinke bijdrage nodig van uw kant om een mooi resultaat aan het goede doel te kunnen schenken. Laten we Ukraine, laten we deze vluchtelingen helpen. We rekenen op u. Dank u wel.
Mocht er interesse zijn te sponseren, neemt u dan contact op via langerakhans@gmail.com.