Lity van Hoboken

Lity van Hoboken

In september 2022 zijn twee kinderboeken van mij gelanceerd. Lisa is gewoon….anders is een leesboek voor kinderen van 5-10 jaar. 

Lisa gaat niet graag naar school omdat ze wordt gepest. Daar wordt ze erg verdrietig van. En ze voelt zich alleen op school.

Dan ontdekt Lisa dat magie écht bestaat! Ze droomt dat ze ergens buiten loopt, en dat er zomaar vanzelf dieren naar haar toekomen. De dieren kunnen Lisa verstaan, en ze kunnen terugpraten. Het worden haar droomvrienden. Niet alleen in haar droom, maar ook overdag! Soms kunnen ze Lisa ergens mee helpen. Bijvoorbeeld bij het vinden van een vriendinnetje op school. En ze helpen Lisa ook als ze op school gepest wordt. En ze spelen, dansen en zingen met elkaar.

Wil jij ook meer magie in je leven? Bij dit leesboek is een speelboek gemaakt Mijn Droomspeelboek! 

Wil jij -net als Lisa in Lisa is gewoon..… anders- leren ‘kijken met je ogen dicht’? Dit is jouw eigen Droom Speelboek, met allerlei leuke oefeningen daarvoor.

De beeldspelletjes (kindermeditaties met bewegen en muziek) kun je vinden door een QR-code te scannen. Je kunt ook kleurplaten inkleuren en zelf je eigen verhaaltjes tekenen of schrijven.

Bij deze twee boeken is ook een kinderproject gemaakt Spelen met je dromen! Net als Lisa ga je nu zelf je eigen droomwereld ontdekken. De figuren van je droomwereld zijn altijd bij je. Ze houden van je en willen graag met je spelen. Je kunt met ze praten en ze luisteren. Ze kunnen je ook helpen. Vraag het ze maar eens… Het project bestaat uit 6 lessen van een uur waarin wordt voorgelezen, we gaan bewegen op muziek, we gaan beeldspelletjes doen en daarna kun je tekenen over je belevenissen van je beeldspelletje.

Spelen met je dromen kan gegeven worden op scholen en wordt daarnaast ook aangeboden als ouder-kind activiteit/cursus. 

Kinderen leren:

  • Luisteren naar een verhaal
  • Bewust ademhalen
  • Ontdekken hun droomwereld=binnenwereld
  • Leren vragen te stellen aan hun droomwereld
  • Vinden hun eigen antwoorden
  • Worden assertiever
  • Kunnen zich uitdrukken via tekeningen
  • Vinden een ankerpunt in zichzelf

 

 

Informatie

Julianastraat 7
4141 AH
0636001002
lityvanhoboken@gmail.com

www.levenenlatenleven.nl